Wednesday, February 8, 2012

München

Deze stad lijkt in sommige opzichten meer op een Italiaanse barokstad dan op een Zuid-Duitse metropool. De geschiedenis van de stad gaat terug naar de Romeinen, vandaar misschien...
München is bekend om haar Hofbrauhaus, een brouwerij die altijd hofleverancier voor de Beierse koning was, en bier maken is inderdaad iets waar ze goed in zijn in deze streek, het stikt er van de kleine ambachtelijke brouwerijen, die allemaal hun specialiteiten in combinatie met Pretzels, worst met mosterd en Radi (soort mierikswortel) aanbieden. Eén brouwerij met biertuin is leuk, maar soms draven ze door in deze stad. Als je niet van een paar kilometer kermis en biertenten houdt, en dan bedoel ik biertenten van het formaat festivaltent op Lowlands, blijf dan weg in de maanden september en oktober, als het Oktoberfest wordt gehouden.

Dit oorspronkelijke koninklijke huwelijksfeest/oogstfeest is uitgegroeid tot een toeristische attractie, met zes miljoen bezoekers, waar niet veel origineel Beiers meer aan is. Commercieel en druk, en vooral heel erg duur. Maar als dit helemaal je ding is, zul je er van genieten.
De stad is lange tijd hoofdstad geweest van een zelfstandig land, Bayern, en dat is te zien aan de grote hoeveelheid burchten, paleizen, regeringsgebouwen en kathedralen.
Deze stad doet als het ware niet onder voor Wenen of Barcelona.
Op de achtergrond van de stad ligt hooggebergte, skigebied, dus mocht je er ooit om die reden in de buurt zijn, ga er naar toe, je zult niet worden teleurgesteld.

No comments:

Post a Comment